__________________________________________________________________________________________________________________

A 2017-es év értékelése

Nagyon sikeresnek tarthatjuk a 2017-es évet. Hogy miért. Az alábbi felsorolásból kiderül.

 • A városi rendezvényeknek (Majális és a Libafesztivál) hála egyre ismertebbé váltunk városunkba. Taglétszámunk szépen gyarapodott azokkal, akik a rendezvényeken megismerhettek bennünket és most már nálunk ragadnak íjat, valamint a Cibakházáról hozzánk igazolt versenyzőkkel.
 • A Constantinumban lelkes 10-15 fős diákokból, tanárokból álló íjászcsapat várja a csütörtöki edzéseket.
 • Több íjat, nyilakat vásároltunk a bemutatókra és a lövetésekre. A gyakorló és verseny céljaink száma is szépen gyarapodott.
 • 2017-ben áprilisban és szeptemberben tartottuk is tartottunk saját szervezésben íjászversenyt. Az utóbbival csatlakoztunk a nemzetközi „Archery’s day” eseményeihez.
 • Két tagunk Biztonság Technikai Ellenőr képzésen vett részt. Így lehetőségünk nyílik hivatalos Országos verseny lebonyolítására.
 • Több alkalommal tartottunk az íjászatot népszerűsítő rendezvényt.
 • A rendhagyó jelleggel szervezett Móravárosi nap keretei között a városrész lakóit és a Platán Iskola diákjait lövettük.
 • Júliusban a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szervezésében rendezett öko-élménytáborban próbálhatták ki a táborozók az íjászatot.
 • Augusztusban Petőfiszálláson a Constantinum által szervezett gólyatáborban közel száz kilencedikesnek mutattuk meg az íj használatát.
 • Szeptemberben a XIX. Libafesztiválon egész napos íjászkodási lehetőséget nyújtottunk az érdeklődőknek.
 • November elején a Constantinumban szervezett történelmi vetélkedőn a honfoglaló magyarság fegyverzetét, ruházatát mutattuk be az iskolásoknak.
 • Harminchárom versenyen vettünk részt, az ország különböző pontjain és képviseltük Kiskunfélegyházát szinte az összes szakágban: 3D, pályaíjászat, távlövés, történelmi íjászat, kenus íjászat.
 • Összesen : 33 arany, 17 ezüst és 9 bronz érmet gyűjtöttünk. A Magyar Íjász Szövetség által szervezett versenyek eredményeit összegyűjtöttem:
  • A februári teremíjász OB-n, Horváth Csenge OB bajnok lett a vadászreflexes serdülő lányok között. Vas Bianka a történelmi ifi lányok között a 2. helyen végzett. Vasné Köteles Anita I.osztályú, Horváth Anna III. osztályú minősítést szerzett.
  • A Kecskeméten rendezett Európa Bajnokságon 9 fővel vettünk részt. Papp Zoltán a 34., Kovács Máté a 12., Vas Tibor a 10. Horváth Anna a 8., Dürgő Zsófia és Vasné Köteles Anita a 6. Dürgőné Kovács Piroska a 4. lett saját kategóriájában. Mozsár Máté európa bajnok lett a vadászreflexes ifjúsági fiú kategóriában.
  • A pályaíjász OB-n Vas Tibor longbow kategóriában 1. Vasné Köteles Anita 2. ,. Mozsár Máté és Dürgőné Kovács Piroska 3. lett saját kategóriájában.
  • A történelmi OB-n Horváth Anna a 9., Hováth Csenge a 4., Vas Tibor a 11., Vasné Köteles Anita a 7., Kovács Máté a 18. helyen végzett. Dürgőné Kovács Piroska ezüstérmet szerzett a felnőtt női vadászreflex kategóriában.

Vas Tibor Szakosztályvezető


__________________________________________________________________________________________________________________

Korszakváltó történelmi verseny

26234345 1794529347283773 387586705 N

  A Constantinum 2017. november 9-én Korszakváltó néven történelmi versenyt hirdetett az általános iskolások számára. A hangulatos és kreatív vetélkedőn a Constantinum színjátszósai valamint néptáncosai is részt vettek Kátai Tibor tanár úr vezetésével. Külön köszönettel tartozunk Vas Tibor tanár úrnak, aki látványos és korhű kellékekkel látta el színjátszósainkat, emlékezetessé és élményközpontúvá téve mindenki számára ezt a történelmi vetélkedőt.


Szervezőtanár:

Tóth Csaba


__________________________________________________________________________________________________________________

Extrém 3D-s versenyen jártunk az Éjsolymoknál

Hogy miben volt extrém?

- Extrém 40 méteres távok, nem túl nagy állatkákkal.
- Extrém szintkülönbségek.
- Extrém fény és árnyék viszonyok.
- Extrém gyönyörű napsütéses őszi idő.
- Extrém szép környezet.
- Extrém gonosz pontozás.
- Extrém jó csapat.


Eredményeink:
Anita Vasné felnőtt nő longbow 1. hely
Tibor Vas felnőtt férfi longbow 4. hely


Köszönjük a szervezők munkáját!